Primul meu planner

March 02, 2017


Am inceput acum cateva saptamani sa-mi planific activitatile de zi cu zi, la indrumarea calduroasa a Dianei, prietena mea. Ea demult incearca sa ma convinga de beneficiile planningului zilnic, insa pana recent nu am simtit nevoia de o activitate de genul. Totul a inceput cu o noua oferta de job, care a presupus cateva programari, acte de facut si asa mai departe. Sincer, nu stiu cum as fi supravietuit ultimelor saptamani daca nu aveam o agenda mica in care sa imi planific activitatile zilnice, mai ales ca de o vreme incoace sunt si foarte uituca.

Asa cum am mentionat mai sus, am inceput prin a utiliza o agenda normala, spiralata, in care mi-am planificat activitatile de zi cu zi. Nu am vrut sa ma avant din prima in a-mi comanda un planner mai costisitor, pentru ca istoria mea cu agendele a fost aceeasi intotdeauna: incepeam prin a scrie in ele, apoi imi pierdeam interesul si le abandonam. Va recomand calduros, daca va bate gandul, sa va achizitionati o agenda normala si sa va planificati activitatile acolo timp de o saptamana-doua, inainte sa dati banii pe un planner scump.

Eu am ales varianta unui planner personalizat in care tot ce trebuie sa fac este sa imi scriu activitatile zilnice. Am ales asta pentru ca, in primul rand, nu am rabdare sa colorez, sa desenez si, desi mi-a suras foarte tare varianta unui BuJo  facut in totalitate de mine, nu e o varianta care sa functioneze si am stiut asta din start. Plannerul l-am comandat de pe Personal Planner, unde am putut sa aleg tot ce tine de designul copertei, culoarea elasticului, culoarea liniarului, tip de pagini (albe, cu punctulete, cu linii etc), impartirea zilelor samd. Toata treaba asta a costat undeva la 25 de dolari, dar pentru mine cel putin, banii astia au meritat pentru ca sunt mult mai organizata acum si orice activitate am de facut, o scriu frumos in planner si nu risc sa uit de ea. Iarasi o chestie faina e ca nu trebuie sa ma stresez sa tin minte ceva, de fapt nici nu e nevoie sa imi incarc memoria cu activitati, ci doar sa le scriu pe foaie.
Cam asa arata o saptamana in plannerul meu. Acum e aproape gol, dar incet incet o sa imi trec tot mai multe activitati in el, atat pe zilele ce urmeaza cat si pe o perioada mai lunga (luni). Foile sunt de foarte buna calitate si am spatiu suficient sa trec activitatile aferente fiecarei zile in spatiul alocat.
Pentru ultimele pagini din planner, am ales sa am foi cu linii si foi albe, iar pe cele albe deja am inceput sa trec aniversarile celor dragi, locuri de mancat/baut unde nu am avut ocazia inca sa merg samd. Imi place tare mult ca am si un astfel de spatiu in care pot sa trec ce imi mai vine mie prin minte.
Odata cu plannerul, am primit si un liniar si un set de stickere decorative care imi plac la nebunie! Deja am folosit cateva din ele pentru a marca sectiuni/zile importante, insa nu vreau sa imi incarc foarte tare plannerul cu stickere, asa ca o sa ma limitez la strictul necesar. Mie personal imi place ca agenda mea sa fie aerisita si minimalista, sa pot gasi usor ceea ce caut, mai ales ca rabdarea nu e punctul meu forte :P
Sper ca v-a placut plannerul meu, mie una personal imi place mult, atat ideea de organizare zilnica a activitatilor, cat si designul per total. Cei de la Personal Planner au mai multe dimensiuni de plannere si au si calendare, daca va tenteaza ceva, aruncati un ochi pe site-ul lor. Shippingul e gratuit si mie coletul mi-a ajuns la posta de cartier in 2 saptamani de la plasarea comenzii.

You Might Also Like

2 comments

  1. Vai, cat de misto e plannerul. Pana si stickerele imi plac. Si da, si eu ca si tine nu ma vad tinand un Bullet Journal, arata bine la altii dar mi se pare prea mare bataia de cap :D

    ReplyDelete

Copyright © Carmen Bota. Powered by Blogger.