Machiajul meu de zi cu zi

February 25, 2017


Sunt una din persoanele care se machiaza aproape zilnic, nu din cauza ca vreau sa imi ascund imperfectiunile pentru ca ma simt nesigura, ci pentru ca, odata machiata, arat mai bine si asadar ma simt mai bine. Sunt lucruri care da, ma deranjeaza, cum ar fi faptul ca nu am sprancene bogate, ci rare si deschise la culoare si faptul ca am cearcane inca de mic copil. Imi face placere sa ma machiez dimineata inainte de a pleca la job sau in oras cu treaba si e un ritual pe care obisnuiesc sa il fac de cativa ani incoace. Nu ma machiez chiar zilnic insa. In weekend o fac doar atunci cand filmez pentru voi sau ies din casa. Daca nu am treaba prin oras, o crema cu SPF, putin blush si conturarea sprancenelor sunt suficiente.
Rutina mea de machiaj incepe prin aplicarea unui fond de ten lejer, caruia o sa ii dedic un review foarte curand. Imi place acest produs pentru ca nu este greoi pe ten, nu simt practic ca port machiaj si ma ajuta cu uniformizarea nuantei tenului. Intotdeauna ma simt mai bine atunci cand tenul meu arata bine si produsul acesta se potriveste perfect utilizarii de zi cu zi pentru ca este practic invizibil pe ten, se confunda cu pielea si tenul capata un aspect flawless. Am primit chiar laude la adresa tenului meu atunci cand am utilizat acest produs si am ramas placut surprinsa de performantele lui.
Pentru zona ochilor, folosesc un anticearcan si preferatul meu de cateva saptamani incoace este cel de la Avril in culoarea Porcelain. Eu l-am cumparat de pe organik.ro si sunt mai mult decat incantata de acest produs! In primul rand, culoarea este perfecta si mi se potriveste foarte bine, are o acoperire buna fara sa fie cakey si e cremos. Imi simt pielea de sub ochi hidratata intreaga zi si asta e un lucru extrem de important pentru mine.
Continui cu aplicarea unei pudre libere in zona T si de cateva luni o folosesc pe cea de la Innisfree, No-Sebum Mineral Powder. Imi place aceasta pudra, in primul rand, pentru cat este de economicoasa (eu am varianta mica, de 5gr, de vreo 3 luni si it's still going strong), insa si prin faptul ca isi face treaba foarte bine. Matifiaza tenul suficient de bine pe parcursul zilei, fara sa-l simt uscat si confera un aspect flawless pielii, blurand imperfectiunile.
Pentru sprancene folosesc kit-ul Freedom Duo Brow Powder in culoarea Ash Brown de 4 luni si imi place la nebunie! Produsul acesta a devenit un must pentru mine deoarece pudrele sunt foarte pigmentate, cumva cremoase, se aplica foarte usor si rezista intreaga zi pe sprancene. Imi place varianta aceasta, Ash Brown, pentru ca e perfecta pentru tenul meu si, totodata, merge foarte bine cu parul meu natural care e un saten rece. Ma bucur mult ca am testat acest kit si vi-l recomand (este un dupe la jumatate de pret pentru pudrele de sprancene de la Anastasia Beverly Hills).
Pentru iluminarea coltului intern al ochilor folosesc acest mono de la Alverde care, iarasi, imi place la nebunie. Nici nu ma gandeam vreodata ca voi gasi iluminatorul perfect printre produsele Alverde. Fardul acesta e foarte pigmentat, nu e prafos deloc si e albul satinat perfect pentru un efect de iluminare natural.
Tot de pe organik.ro am luat, odata cu concealerul Avril, si pudra bronzanta mata Puro Bio in culoarea 01. Sunt innebunita dupa bronzerul acesta si de multa vreme nu am mai avut o senzatie asa placuta cu un bronzer. Imi place chiar mai mult decat Bahama Mama de la The Balm, pe care l-am abandonat odata cu primirea acestui produs de la Puro Bio. Imi place foarte tare ca e un bronzer mat super pigmentat, ceva mai rece decat Mahama Mama ceea ce si cautam si e un produs bio. Se blenduieste foarte usor pe ten si da, sunt indragostita de acest produs. Eu folosesc pudra bronzanta mai mult pentru a-mi contura usor tenul si culoarea acestui produs ma ajuta sa obtin un efect natural.
Din nou un produs de la Alverde care imi place foarte tare este blush-ul in culoarea Berry Dream. Am intampinat dificultati in a-l poza si, prin urmare, swatch-ul nu este cel mai concludent, dar trebuie sa ma credeti ca e blushul perfect si am avut multe blush-uri la viata mea. Daca va plac blush-urile in culori reci, cu acesta mergeti la sigur si-n plus arata demential pe un ten mai alb, cum e al meu. Produsul e super pigmentat si se blenduieste usor pe ten. L-am folosit zilnic de cand l-am luat, atat de mult imi place.
Nu puteam sa inchei rutina mea de machiaj altfel decat cu un produs Alverde si anume lip liner-ul in culoarea Pretty Mauve. M-am indragostit de acest produs cand am vazut swatch-urile de pe internet si am stiut ca trebuie sa fie al meu. Acesta e cel mai iubit produs de buze pe care il detin in acest moment si bate orice am incercat pana acum in materie de lip linere: este foarte pigmentat, textura este cremoasa (seamana mai mult a ruj decat a lip liner), este hidratant si chiar imi simt buzele hidratate cu el. Nu este genul de liner uscacios sau, cum s-a exprimat Diana, "creion de colorat" :)) Culoarea e perfecta pentru un machiaj de zi si l-am purtat zilnic in acest scop.

Acestea sunt produsele de machiaj pe care le folosesc zi de zi si pe care chiar le iubesc, dupa cum puteti vedea. Asa cum am mentionat la inceputul acestei postari, machiajul ma face sa ma simt mai bine si e deja un ritual in viata mea, tocmai de aceea e important sa folosesc si produse care imi plac atat de mult precum sunt acestea.
Voi ce produse de machiaj folositi, in general, in viata de zi cu zi?

Aveti o rutina complexa?

You Might Also Like

3 comments

  1. Tu ai un ten si niste trasaturi tare frumoase, machiajul nu face altceva decat sa ti le puna in evidenta. Sunt curioasa si eu de fondul ala de ten, dar deocamdata am o caruta incepute. :))
    Pudra aia de sprancene se.lasa asteptata, niciodata nu gasesc nuantele la raft. Vreau sa-mi iau si pomade de la ei, cel de la Anastasia mi l-am pierdut acu' un an. Nu plang dupa el, nu m-a dat pe spate decat pretul. :) :*

    ReplyDelete
  2. Mersi, esti prea draguta, zau :* eu nu am incercat Pomade decat de la ABH, nu stiu cum e cel de la Freedom, dar daca vreau iarasi textura de genul, o sa iau de la ei. Nu prea sunt fan pudre in general pentru ca la mine treaba cu sprancenele sta altfel, nu e vorba doar de umplere, ci si de conturare si pudrele niciodata nu erau destul de pigmentate, dar cu kit-ul asta e perfect. Pupici :*

    ReplyDelete
  3. […] inceput, mai nou, sa folosesc creionul de buze de la Alverde in culoarea Pretty Mauve (am vorbit si aici despre el), care mi se pare ca merge foarte bine ca si baza pentru MAC si in plus, ii mareste […]

    ReplyDelete

Copyright © Carmen Bota. Powered by Blogger.