Uleiul de cocos Mayam

March 20, 2012




           Sunt o mare fană a produselor Mayam, descoperite într-un magazin online care își are sediul aici, în  Cluj. O să încep prin a vă spune că uleiul ăsta de cocos miroase DEMENȚIAL. Când l-am mirosit prima dată am gândit: îl mănânc cu lingurița. Dar noroc că pe ambalaj scrie ”uz extern!”.

       Este un ulei bun la toate. Eu îl folosesc pentru păr, ca mască, pentru că-l lasă catifelat. Îl las în cap câte ore pot. Îl folosesc și pentru ten, pentru că îl lasă la fel de catifelat ca părul; îl las să-mi hidrateze tenul o noapte întreagă, dar și peste zi, atunci când rămân acasă. Lasă pielea ca de bebeluș. Deci credeți-mă, e mai bun ca o cremă de față, la multe capitole. Bineînțeles, nu mi-aș putea înlocui crema de față cu un ulei, pentru că ar fi dezastru, n-ar mai sta nimic pe ten dacă m-aș machia. Dar de bun, e minunat! Atât doar că n-are SPF :)) hai că am zis-o . Îl mai folosesc și pentru corp din același motiv ca cel de mai sus. Dar atenție, pe ten și pe corp trebuie aplicat când pielea este umedă. Altfel, o să vă plângeți și voi de piele aspră, pentru că așa se întamplă dacă nu e aplicat pe pielea umedă. Experimentat pe mine.

          Conține vitaminele A și E și câteva minerale. Este protector solar însă nu m-aș baza eu pe el când merg la plajă, bineînțeles. Se absoarbe rapid în piele, pentru că este un ulei solid-lichid: îl topesc în palmă când vreau să-l aplic. Ceea ce îmi place și mai mult este faptul că este recomandat pielii sensibile a bebelușilor iritați de la scutece, deci pe un ten iritat ca al meu merge de minune. 



           Uleiul de cocos Mayam vine într-un recipient de 100 gr cu deschidere largă care, dacă am stat și m-am gândit, chiar e practic. Dacă vreau să mă dau pe ten și pe tot corpul cu ulei, scot din recipient atâta produs cât vreau să folosesc, nu îl pun lângă o sursă de căldură, să se topească, pe tot. L-am luat cu 15 lei de pe kzarinne.ro. Dacă sunteți din Cluj, puteți ridica personal produsele, așa că scăpați de taxele poștale.

Voi l-ați folosit? Dacă da, cum vi s-a părut?
K.

You Might Also Like

5 comments

  1. Vreau si eu de cocos, am tot vazut marca asta pe mai multe bloguri. Momentan am atatea creme, uleiuri etc ca nu mai au loc, dar tot o sa mi-l iau la un moment dat :D. Nu scapa el de mine asa usor...

    ReplyDelete
  2. auroratoma, foarte interesant, nici n-am stiut

    ReplyDelete
  3. SPF 2 nu se prea poate numi SPF, la cum e de puternic soarele :)

    ReplyDelete
  4. Ce interesant :)
    O sa-l caut si eu, ca sunt din cluj :)

    ReplyDelete

Copyright © Carmen Bota. Powered by Blogger.