Mi-am schimbat rutina de ingrijire a parului de aproximativ 3 sau 4 luni pentru ca ceva nu mergea. In ultima postare de genul asta de aici, va povesteam ca rutina mea de ingrijire se bazeaza pe hidratarea parului, lucru care nu s-a schimbat dar am preferat sa gandesc pe termen lung si astfel am schimbat cateva din produsele cheie pe care deja le foloseam.
Unul din aceste produse este chiar samponul. Multa vreme m-am mintit pe mine insami si m-am convins ca e in regula sa folosesc sampoane cu sulfati, majoritatea drugstore, care in final imi uscau parul, ceea ce ma impingea mereu sa caut variante de masti/balsamuri/serumuri leave-in ca sa readuc hidratare in firul de par. Tot procesul asta m-a costat bani, mai multi decat trebuia de fapt. Astfel am ajuns sa folosesc acum cateva luni pentru prima oara samponul non spumant Yves Rocher, caruia i-am ramas fidela pana in momentul de fata. Cu siguranta raman tot la varianta aceasta, deoarece am observat o multime de beneficii aduse parului.
In primul rand, este un produs care curata foarte bine dar nu este agresiv cu parul, in sensul ca nu il usca. Acesta mi se pare cel mai bun lucru la acest sampon, deoarece de aici lucrurile sunt simple. Folosesc o cantitate mai mare de produs la o spalare, dar asta nu este un lucru deranjat deoarece samponez parul doar o data si aia se intampla o singura zi pe saptamana.
Urmatorul pas in rutina de ingrijire este balsamul/masca. Momentan folosesc masca cu placenta de la Kallos. O am tot de cand am si samponul Yves Rocher, deci e foarte spornica si isi face treaba bine. Cand o voi termina, vreau sa incerc din nou balsamul Garnier cu avocado si unt de shea, presimt ca o sa imi placa la fel de mult ca in trecut. Masca de la Kallos o las sa actioneze cateva minute, dupa care clatesc parul si il las sa stea in prosop cateva minute.
In continuare, dupa ce apa s-a mai absorbit, aplic laptele protector Kerastase Nectar Thermique care imi place la fel de mult si o sa-l folosesc pana il termin pentru ca are valabilitate 24 de luni. Nu o sa-l recumpar pentru ca deja parul meu e intr-o stare mult mai buna datorita ingrijirii acordate si presimt ca odata ce scap de portiunea de par vopsita/agresata chimic lucrurile o sa fie si mai bune. Dupa Kerastase, aplic o pompita de ulei Avon Moroccan Oil care-mi place destul de mult pentru un ulei de par. Ma ajuta mult in procesul de uscare a parului folosind peria si uscatorul de par. Imi lasa parul catifelat si stralucitor. Pentru zilele 6-7 post spalare, folosesc un sampon uscat Batiste. Preferintele mele variaza aici, mi-au placut toate cele incercate pana acum, insa voi recumpara varianta Original.
Am decis in urma cu cateva luni sa nu ma mai vopsesc deloc pe par. Credeti-ma ca ajung sa imi ador culoarea naturala de care am fugit atatia ani. Cand vad ce bine arata parul meu natural, nevopsit, zau ca imi doresc si mai mult sa scap de portiunea vopsita cat mai repede. In acest sens, iau capsule cu ulei de peste de cateva luni, cu mici pauze. Am luat si doua cutii de Forcapil si vitamine si minerale care sa-mi ajute intreg organismul, nu doar parul. Beau minim 2 litri de apa pe zi. Cred ca si aspectele acestea au contribuit la starea in care se afla parul meu in prezent.
Nu am renuntat la doua lucruri care-mi ameninta eforturile: uscatorul de par si placa de par. Asta si din cauza ca mi-am schimbat tunsoarea, dar si datorita faptului ca dupa ce l-am agresat atat, parul s-a revoltat prin faptul ca nu mai sta nici cret, nici ondulat, astfel ca indreptarea lui e o masura necesara. Treaba asta o fac o data pe saptamana, in ziua in care il si spal.
Nu am renuntat la doua lucruri care-mi ameninta eforturile: uscatorul de par si placa de par. Asta si din cauza ca mi-am schimbat tunsoarea, dar si datorita faptului ca dupa ce l-am agresat atat, parul s-a revoltat prin faptul ca nu mai sta nici cret, nici ondulat, astfel ca indreptarea lui e o masura necesara. Treaba asta o fac o data pe saptamana, in ziua in care il si spal.
Voi ce metode abordati pentru ingrijirea parului?
Lasati-mi comentariile voastre jos :D
- October 30, 2015
- 8 Comments